1 catered chalet
In dit populaire skidorp
650 km piste
Uitstekende condities!
Uitstekende
apres-ski

Catered chalets in Morzine

Het dorp

Morzine is een bijna 900 jaar oud authentiek wintersportdorp middenin de Portes du Soleil. Zowel met de auto (950 km) als met het vliegtuig (Geneve 1,5 uur rijden) is het goed bereikbaar.

Het op 1000 meter hoogte gelegen dorp kent weinig hoogbouw en heeft in tegenstelling tot veel Franse skioorden een gezellig en sfeervol centrum met tal van winkels, restaurants en bars, wat het ook de moeite waard maakt voor de niet-skiërs en bovendien uitstekend aansluit bij onze catered chalet formule. Morzine kent dan ook een uitstekende après-ski, waar u zowel direct na het skiën als tot in de late uurtjes terecht kunt.

Ook biedt het dorp veel andere mogelijkheden. Zo is er een zwembad, schaatsbaan en worden er regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd.

Morzine wordt omringd door bergen en u kunt vanuit Morzine dan ook op maar liefst 4 verschillende liften nemen het grootste skigebied in. De 4 skiliften zijn met snelle busverbindingen met elkaar verbonden, indien u er voor kiest om op een ander punt op te stappen.

Het skigebied

morzine ski region small shutterstock 381127045
Skigebied Portes du Soleil

Het Portes du Soleil skigebied, wat letterlijk "De poorten van de zon’ betekent, is met haar 650 kilometer aan pistes één van de grootste skigebieden ter wereld. Het unieke van dit gebied is de enorme uitgestrektheid van het skigebied, waardoor u er mooie dagtochten kunt maken en zelfs skiënd of boardend de grens naar Zwitserland kunt oversteken, want het gebied ligt zowel in Frankrijk als in Zwitserland.

De 200 moderne skiliften zorgen voor een snelle doorstroom naar alle hoeken van het gebied. De brede blauwe pistes zijn ideaal voor de beginners terwijl de gevorderde waaghalzen de uitdaging kunnen aangaan met La Mure, de misschien wel steilste piste van de wereld! Ook boarders komen naar Les Portes du Soleil om hun grenzen te verleggen. Speciaal voor de cracks zijn er vele funparks.

De skilift Le Pleney ligt het dichtst bij uw catered chalet en staat in verbinding met Les Gets, terwijl de skilift aan de andere kant van het dorp u richting Avoriaz brengt.