Hooggelegen skigebied
en erg sneeuwzeker
600 km piste
Uitstekende condities!
2 catered chalets
In dit populaire skidorp

Het dorp

Les Menuires is een wintersportdorp in de Franse Alpen. Het dorp heeft zichzelf ‘de glimlach van de Alpen’ genoemd, door de vele zonne-uren en de halfronde boog van het hoofdgebouw. Les Menuires is vanwege zijn centrale ligging - in het skigebied Les Trois Vallées - de perfecte uitvalsbasis om de meer dan 600 kilometer skipiste te ontdekken.

Les Menuires bestaat uit een oud en een nieuwer gedeelte. Preyerand-La Croisette is het oude centrum met vooral veel hoogbouw. Het nieuwere gedeelte, Reberty Village en Les Bruyères, zijn eigenlijk dorpjes op zich, geheel gebouwd in chaletstijl met veel hout en natuursteen. In beide gedeelten vindt u allerlei winkels, restaurants, cafés en een discotheek. Tevens is er een fitnesscentrum met sauna en een overdekt zwembad aanwezig. 

Reberty Village is tegen de skipiste aangebouwd en is ideaal voor de fanatieke wintersporter. Door de gezellige sfeer van dit gedeelte van Les Menuires is het echter ook voor families zeer aantrekkelijk. Speciaal voor de hele jonge wintersporters onder ons is er in Les Menuires een apart kinderpark en zijn er drie sledepistes om te rodelen. 

Andere activiteiten in de buurt zijn o.a. tochten maken per hondenslee of met een sneeuwscooter. Een aanrader is zeker de ‘Roc’n Bob’, deze rodelbaan van 3,5 km begint bij het bergstation.

Het skigebied

Les Trois Vallees small shutterstock 82536754
Les Trois Vallees

Dit is een van de grootste aaneengesloten skigebieden ter wereld. Ongeveer 600 km piste, vele off-piste mogelijkheden en een aantal grote snowparken voor de fanatieke snowboarders. 

Voor de gevorderde skiër liggen er een aantal zeer mooie en steile pistes.  Het skigebied ligt erg hoog (1300-3200 m) en is zeer sneeuwzeker. Het skigebied is open tot eind april (!).

Kenmerkend voor Les Trois Vallees is de snelle en effectieve infrastructuur. De liften zijn snel en comfortabel, waardoor u nooit last heeft van lange wachtrijen! Een beginnend skiër kan zich prima vermaken op de wat rustigere en vriendelijkere pistes richting St. Martin de Belleville.