650 km piste
Uitstekende condities!
2+ catered chalets
In dit populaire skidorp
Inclusief álles!
Al vanaf €550 p.p.

Het dorp

Châtel is een authentiek bergdorp met centrale ligging in Portes du Soleil. Dankzij de vele restaurants en gezellige barretjes hangt er een echte wintersportsfeer!

De lift naar het zonnige Super Châtel skigebied vertrekt vanuit het centrum van Châtel. Hier kunnen beginners en kinderen zich heerlijk vermaken en oefenen. Voor de meest interessante pistes neem je de skibus richting Pré la joux die op loopafstand van het chalet vertrekt. Deze lift brengt u direct het skigebied van Portes du Soleil in.

Châtel heeft een goede reputatie als het gaat om de après-ski. Zo kan je na het skiën een drankje doen bij een van de vele barretjes of 's avonds uitgaan bij spots zoals Sloopy’s en L’Avalanche.

Het dorp heeft zich ook lang en breed bewezen als familiebestemming. Zo vindt u hier kindvriendelijke pistes en is er een club waar de allerkleinsten spelenderwijs leren skiën.

In Châtel zijn er genoeg activiteiten te doen voor de niet-wintersporter. Wat dacht u van een bezoek aan de kaasboerderij, een onvergetelijke ervaring met parapenten of een stoere ijsduik? Ook vindt u hier een overdekt zwembad en een wellnesscentrum.

Het skigebied

port du soleil shutterstock 49020118
Ski region 'Portes du Soleil'

Skiën is hier een grensoverschrijdend gebeuren, want op de pistes nabij Châtel staat u met één been in Zwitserland. Châtel maakt deel uit van het fantastische skigebied 'Portes du Soleil'. Meer dan 220 liften ontsluiten 650 kilometer piste, met talrijke mogelijkheden.

Minder geoefende en vergevorderde skiërs kunnen dagenlang 'dwalen' en tochten maken naar plaatsen als Morgins, Avoriaz en Champery, van Frankrijk naar Zwitserland en omgekeerd. De beste skiërs vinden bij Pas de Chavanette een van de steilste hellingen van de Alpen ('de muur') en vanaf de Pointe de Mosette een vrij eenzaam berggebied waar geskied kan worden in ongerepte sneeuw. Kortom, een uitgelezen skigebied!

De Langlauf uitrusting mag u zeker ook niet vergeten. Rond Châtel ligt een mooi langlaufnetwerk waar zelfs de ervaren langlaufer zich prima zal vermaken. Voor nog meer afwisseling kunnen de overige loipes van de Portes du Soleil opgezocht worden.