650 km piste
in dit populaire skigebied
2 catered chalets
In dit populaire skidorp
Hét centrum van
Portes du Soleil

Het dorp

Avoriaz is door zijn hoogte en ligging het centrum van de Portes du Soleil. Het ligt op 1800 meter hoogte, erg sneeuwzeker dus.

Avoriaz is een wintersportdorp waar de pistes en skiliften tot midden in het dorp gaan. Kenmerkend zijn de bruggen, sleepliften, tunneltjes en houten gebouwen die kris kras door het dorp heen lopen. Omdat het een autovrij dorp is, vindt het vervoer plaats door middel van sneeuwscooters, knusse paardensledes en rupsvoertuigen.

Het is een modern gebouwd skistation en mede doordat het autovrij is, geeft het een speciale sfeer. Vooral s-avonds als de lichtjes in de bomen aan gaan en de winkeltjes nog open zijn. Als de dagen wat langer worden, schijnt de zon er heerlijk lang. Kenmerkend voor de Portes du Soleil is de vriendelijke en gemoedelijke sfeer van de Frans-Zwitserse dorpjes. Avoriaz zelf staat verder bekend om zijn erg kindvriendelijke karakter!

Ook naast het skiën is er genoeg te doen in Avoriaz. Denkt u bijvoorbeeld aan een ritje met een hondenslee, heerlijk bijkomen in de spa & wellness of meelopen met de wekelijkse fakkeltocht!

Het skigebied

Portes du Soleil small shutterstock 254389753
Portes du Soleil

Vanuit dit hoogst gelegen dorp maakt u prachtige dagtochten in de Portes du Soleil. De poorten van de zon geven met 650 km aan pistes toegang tot één van de grootste skigebieden ter wereld. 

Het unieke van dit gebied is dat u skiënd of boardend de grens kunt oversteken want het gebied ligt zowel in Frankrijk als in Zwitserland. De 200 moderne skiliften zorgen voor een snelle doorstroom naar alle hoeken van het gebied.

De brede blauwe pistes zijn ideaal voor de beginners terwijl de gevorderde waaghalzen de uitdaging kunnen aangaan met ‘de Muur van Avoriaz’. Dit is misschien wel de  steilste piste van de wereld met onvoorstelbaar hoge buckels! Ook boarders komen naar Les Portes du Soleil om hun grenzen te verleggen. Speciaal voor de cracks zijn er maar liefst 5 funparken en 1 halfpipe, waarvan er twee speciaal gericht zijn op beginners en kinderen.