Catered chalets in Saalbach

Het dorp

Het dorp Saalbach heeft een mondaine uitstraling en heeft een autovrij centrum met veel winkels, restaurants en een uitstekende après-ski. Hinterglemm doet hier niet veel voor onder.

Hier is het centrum autovrij en is de après-ski van hoog niveau. Beide dorpen zijn redelijk compact, waardoor u nooit lang hoeft te lopen naar de skilift of het centrum. Dankzij het skimuseum, de kunstgalerie en het volksmuseum kunt u ook op de culturele tour gaan. In het dorp is ook nog een fitnesscentrum en een indoor tennisbaan te vinden. Aprês-ski is hier ook niet onbekend, want de Goaßstall is al diverse malen uitgeroepen tot beste aprês-ski locatie ter wereld.

Het skigebied

Het skigebied Skicircus Saalbach-Hinterglemm in Oostenrijk is een van de meest complete en gezelligste skigebieden van de Alpen. De hoogte van het skigebied varieert tussen de 1000 en 2100 meter. 

Het skigebied bestaat bijna alleen maar uit moderne skiliften, met weinig wachttijden en de afdalingen zijn voor ieder niveau toegankelijk. Vanuit Hinterglemm kunt u mooie dagtochten maken naar Saalbach, Kolling, Vorderglemm, Fieberbrunn en Leogang.

In het Skicircus kunt u iedere dag een andere route uitstippelen of een skitocht skiën. Één daarvan mag u absoluut niet overslaan: The Challenge, ook wel de Skicircusronde genoemd. Een tocht van maar liefst 65km lang, langs alle dorpen van het skicircus.
Voor wintersporters die op zoek zijn naar een skigebied met (veel) gezellige bergrestaurants en -hutten is Skicircus Saalbach-Hinterglemm een echte aanrader!

In dit skigebied bieden wij meerdere chalets aan, zoals Silian en Alpensport in Saalbach en Sonnwend in Fieberbrunn.