COVID Geldteruggarantie

Met zekerheid boeken bij Wens Chalets. De kans op een nieuwe opleving van Covid blijft aanwezig voor het seizoen 2022-2023. Dit kan leiden tot onzekerheid bij het boeken van uw wintersport. Wat als er weer een uitbraak is, ben ik dan mijn geld kwijt? Of krijg ik dan weer een voucher?

Speciaal voor onze gasten bieden wij een unieke geldteruggarantie aan. Zonder deze garantie is Wens Chalets gehouden u eerst een vergelijkbaar alternatief te bieden. Bij een lockdown van een gebied door Covid is gebleken dat dit neerkomt op een voucher voor het volgende seizoen. Wilt u niet een voucher maar uw geld terug indien uw wintersportvakantie niet kan plaatsvinden door Covid? Dan biedt de geldteruggarantie een passend alternatief. Voor slechts een kleine bijbetaling bent u verzekerd dat u niet een voucher, maar uw volledig reissom (exclusief de kosten voor deze garantie, eventuele verzekeringen en administratie kosten) terug ontvangt. Dit in het geval dat het gebied in de periode van uw verblijf gesloten wordt voor alle gasten door (lokale) autoriteiten in Oostenrijk, Frankrijk of Italië vanwege een Covid uitbraak.

Hiermee bieden wij onze gasten gemoedsrust bij het boeken van hun Wens chalet. Iedereen kan met vertrouwen en plezier uitkijken naar een heerlijke wintersportvakantie in het aankomende seizoen! 

Wat houdt de COVID Geldteruggarantie in?

Bij Wens Chalets heeft u de mogelijkheid om een COVID garantie af te sluiten, waarbij u gegarandeerd binnen 2 weken uw geld terug krijgt van de gemaakte boeking. Het alternatief is dat wij u een voucher aanbieden voor een gelijkwaardige reis in hetzelfde seizoen of het volgende seizoen.

De COVID garantie geldt in het geval dat uw geboekte vakantie niet door kan gaan in verband met de door de overheid genomen COVID maatregelen geldend voor alle toeristen op uw vakantiebestemming. In dit geval bieden wij u een gelijkwaardig alternatief aan of annuleren wij uw verblijf. Na annulering ontvangt u doorgaans binnen 2 weken uw geld terug.

Indien het chalet vanwege een pandemie door overheidswege gesloten wordt, krijgt u de gelegenheid, mits beschikbaar, om uw verblijf om te boeken naar een ander moment in hetzelfde seizoen, of het volgende seizoen. U ontvangt hiervoor een voucher voor 100% van de waarde van het bedrag van de boeking. Deze voucher is 16 maanden geldig vanaf de datum van uitgifte.

Wanneer geldt de COVID Geldteruggarantie?

  • Bij een verplichte quarantaine op de vakantiebestemming waardoor het; minimum van 5 skidagen bij een geboekte week niet gerealiseerd kan worden;
  • Een totaal inreisverbod voor toeristen vanuit het land van herkomst;
  • Het land van herkomst van de hoofdboeker is leidend voor de gehele groep
  • Als wij het chalet niet kunnen openen door de overheid genomen maatregelen in het desbetreffende land.

Wat kost de Covid Geldteruggarantie?

De Geldteruggarantie kost voor volwassenen €35 per persoon per week of €20 bij een shortski. Voor kinderen tot 11 jaar (ten tijde van de reis) kost de Geldtteruggarantie €25 per persoon of €15 bij een shortski.

Wanneer geldt de COVID Geldteruggarantie niet?

  • Het is voor de reiziger zijn/haar eigen verantwoording om te voldoen aan de geldende COVID maatregelen op de bestemming. Ook wanneer deze maatregelen kort voor vertrek wijzigen;
  • De reiziger moet zelf zorgdragen voor het hebben van de juiste reisdocumenten, vaccinaties, vaccinatiebewijzen en andere benodigde aanvullende informatie. Wens Chalets draagt hiervoor geen verantwoordelijkheid;
  • Mocht u zelf eerder willen annuleren vanwege de COVID maatregelen, gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden;
  • Wanneer u of iemand uit uw gezelschap besmet is COVID. Hiervoor dient u een annuleringsverzekering af te sluiten.

De beoordeling om te annuleren in verband met de genomen COVID maatregelen vindt 2 dagen voor vertrek plaats, omdat de maatregelen per land snel kunnen wijzigen en wij vaak pas op het laatste moment duidelijkheid hierover krijgen.

Wens Chalets dient zich te houden aan de genomen maatregelen van de bestemming. Het kan dus zo zijn dat deze maatregelen anders zijn dan in Nederland.

Om up to date te blijven van alle maatregelen per vakantieland raden we u ten zeerste aan om de site van Nederland Wereldwijd tot het laatste moment bij te houden, om aan alle maatregelen te kunnen voldoen en volledig op de hoogte te blijven.

Onze COVID Geldteruggarantie is geen verzekering.

Om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten raden we u aan om deze via de Europeesche Verzekeringen af te sluiten.

Download hier de veelgestelde vragen over COVID.