Heerlijk skiën
op de Zugspitzplatt
1 catered chalet
In dit populaire skidorp
Perfect voor
families

Het dorp

De wintersportplaats Ehrwald ligt in een breed, zonnig dal. Het is een familievriendelijk gemoedelijk dorp, sinds mensenheugenis bekend om z’n goede wintersportmogelijkheden en prettige sfeer.

Ehrwald is een pittoresk dorp gelegen aan de voet van de Zugspitze. Het middelpunt van Ehrwald is de Kirchplatz, met z’n oude kastanjebomen en het fotogenieke witte kerkje. Deze dorpskern staat min of meer garant voor de sfeer in de rest van het dorp. Ondanks dat Ehrwald de oude tradities heeft weten te behouden, is het dorp wel degelijk met z’n tijd meegegaan. Zo biedt het dorp moderne winkelfaciliteiten en zijn er diverse gezellige barretjes en restaurants.

Ook langlaufers en wandelaars zijn in Ehrwald op het juiste adres. De natuurrijke omgeving biedt volop buiten plezier naast het skiën en snowboarden. Verder is er in het gezellige dorp een volksmuseum en een openbaar zwembad met sauna.

Het skigebied

Ehrwalder Alm small shutterstock 421063486
Skiregion Ehrwald

Het totale skigebied van Ehrwald valt in drie delen uiteen. Aan de rand van het dorp ligt het kleine skigebied Wetterstein. Hier krijgen beginnende skiërs heerlijke oefenpistes voorgeschoteld. Een logisch vervolg hierop is de Ehrwalder Alm, een modern opgezet sneeuwdomein met een cabinelift, twee stoeltjesliften en drie sleepliften. 

Ruim 10 km van deze skipistes kan kunstmatig worden besneeuwd. Vooral gevorderde skiërs komen op de Alm goed aan hun trekken. Op 3 km van Ehrwald brengt een grote zweefbaan u in tien minuten naar de top van de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. Onder de top van de Zugspitze ligt het skigebied Zugspitzplatt. Door de hoge ligging vind je hier droomsneeuw van november tot mei en heeft Ehrwald altijd gegarandeerde sneeuwzekerheid achter de hand.