320 km piste
Uitstekende condities!
2+ catered chalets
In dit populaire skidorp
Inclusief álles!
Al vanaf €550 p.p.

Het dorp

Omgeven door de geur van brandende houtkachels en half verscholen onder een dik pak sneeuw ligt het eeuwenoude en schilderachtige bergdorpje Cuneaz. Met haar 2.057 meter, het hoogst gelegen actieve bergdorp van de Italiaanse Alpen. Het dorp bestaat uit een kerkje en een twintigtal authentieke huizen met natuurstenen daken.

Cuneaz kan in de winter niet met de auto bereikt worden. U bereikt het dorp middels een piste bully of de cabinelift, waar u in de winter van 08:00 ’s-ochtends tot 23:30 ’s-avonds gebruik van kunt maken. Houdt u hier ook rekening met de vertrekdag, voor deze tijd is het niet mogelijk om naar beneden te komen. Deze lift vertrekt vanuit het lager gelegen Champoluc. Dit is tevens het grootste en meest levendige dorp van het Monterosa skigebied. Hier kunt u prima terecht voor een sfeervolle après-ski. Wij raden u echter toch vooral aan om te genieten van uw verblijf in Cuneaz.

Het skigebied

Monterosa small shutterstock 528803266
Skigebied Monterosa in Valle d’Aosta

Het Monterosa skigebied wordt ook wel het Trois Valleés van Italië genoemd. En dat is niet verwonderlijk, omdat de pistes in dit deel van de Valle d’Aosta zich ver uitstrekken over drie met elkaar verbonden dalen. Dit maakt het gebied ideaal voor mooie dagtochten, waarbij u er uiteraard wel rekening mee moet houden dat u op tijd naar uw “eigen” dal terug gaat voordat de skiliften sluiten. Op culinair gebied overstijgt het niveau van de sfeervolle bergrestaurants veel andere skigebieden.

De pistes van Monterosa hebben een totale lengte van 180 kilometer, vergelijkbaar met het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis. Het niveau van de pistes loopt sterk uiteen. Aan de zijde van Champoluc en Cuneaz vindt u de eenvoudigere pistes. Aan de zijde van Alagna liggen de meer uitdagende pistes en zijn er ook veel off-piste mogelijkheden. Een groot deel van de pistes leiden u door bebost gebied.