Ski Amadé
Met maar liefst 720 km piste
Goede liftverbindingen
Om het gebied te verkennen
Langlaufloipes
Meer dan 220 km

Catered chalets in Wagrain (Flachau)

Chalets in de buurt van Wagrain (Flachau)

Het dorp

Wagrain ligt in het SalzburgerLand en behoort tot één van de grootste skigebieden.

De Salzburger Sportwelt valt onder het overkoepelende Ski Amadé. Vanuit het centrale Wagrain kun je met je skipas terecht in vijf wintersportgebieden! Concreet: 760 km aan pistes en 270 moderne skiliften.

Wagrain is een zeer compleet wintersportdorp dat garant staat voor een veelzijdige wintersportvakantie. De gondels in het dorp zijn zelden druk.Het ligt centraal tussen de gebieden van Flachau en Alpendorf. Door de grote gondel, de G-Link, kun je heel gemakkelijk van de ene naar de andere kant.

Het dorp kent een heel gezellige Apres-Ski wat zich voornamelijk voordoet vrij direct na het skiën. Anders dan het naburige Flachau, wat massaler is en doorgaat tot in de kleine uurtjes.

Het skigebied

shutterstock 572416451
Salzburger Sportwelt

Het skigebied van Wagrain behoort tot de Salzburger Sportwelt van Ski Amadé. Hiermee heb je maar liefst 760 kilometers tot je beschikking waardoor je geen dag dezelfde afdaling hoeft te maken.

Voor elke wintersporter is dit een perfect gebied. Van de carvers, freestylers en funpark specialisten. De liftcapaciteit in het gebied zorgen voor snel en comfortabel vervoer om zo snel mogelijk weer aan nieuwe piste te kunnen beginnen. Vanuit Wagrain kun je met de de grote gondel, de G-lift, gemakkelijk oversteken naar onder meer Flachau.  Wagrain is onderdeel van het grote Ski Amadé skigebied dat toegang geeft tot 5 skigebieden. Dit zijn de skigebieden van Salzburger Sportwelt, Schladming Dachstein, Gastein, Hochkönig en Grossarltal.