2 catered chalets
In dit populaire skidorp
350 km piste
Uitstekende condities!
Zeer moderne liften
snelle doorstroming en weinig wachtrijen

Chalets in de buurt van Flachau

Het dorp

Flachau is een gemeente in de deelstaat Salzburg en is vooral bekend als ski-dorp. Het dorp ligt op 925 meter hoogte en het hoogste punt is de Griessenkar (1990 meter). Zowel met de auto (±1000km) als met het vliegtuig (Salzburg, 60 minuten rijden) is Flachau goed te bereiken.

Gezinnen met kinderen, skicracks, studenten, skileraren, iedereen danst en feest met elkaar. Het is een dorp voor jong en oud en dat merk je tijdens de après-ski: Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Er zijn in het dorp maar liefst drie verschillende plaatsen waar je met de lift naar boven kunt. De eerste lift vind je op loopafstand van chalet Winklalm en de overige twee liften zijn goed bereikbaar via de gratis skibussen. De halte voor deze skibussen ligt erg dicht bij het chalet!

Het skigebied

flachau ski region small shutterstock 49744222
Flachau

Salzburger Sportwelt bestaat uit een groot aantal verschillende dorpen die samen over ruim 350 kilometer piste beschikken. Een groot skigebied dus, maar zeker niet massaal. Het skigebied telt circa 100 - meeste moderne – skiliften. Door de zeer moderne liften in Flachau is de doorstroming snel en zijn er nauwelijks wachtrijen. Dit zorgt ervoor dat u zo weer bovenaan de piste staat.

Skiën in de Salzburger Sportwelt is voor iedere leeftijd en ieder niveau afwisselend, uitdagend en zeer 'gemütlich'. De pistes zijn voornamelijk blauw en rood, maar ook zwarte pistes zijn goed aanwezig. Het skigebied heeft drie plaatsen waar je een dalafdaling kan maken waardoor het voor zowel de geoefende als de beginnende skiër mogelijk is om richting het dal te skiën. 

 Het gehele skigebied is bereikbaar met slechts één skipas. Salzburger Sportwelt is zeer afwisselend en ook erg geschikt voor mooie dagtochten.